måndag 28 april 2008

Mer smycken...





Här är ovanför är en bild på min f.d. jobbarkompis Åsa med två av mina smycken. Ett halssmycke och en ring. Åsa gillar turkost och vitt och därför gjorde jag det till henne.


Halssmyckena går att hänga i såväl ett svart som vitt band eller i en silver/guldkedja.

På bilden högst upp ser ni i hur många olika färger och former man kan göra halsband. Det är bara fantasin som sätter gränser.


lördag 26 april 2008

Mer alster...


Hej igen!


Jag har faktiskt haft en del framgångar med mina smycken. Två av mina blå armband kan man skåda på min väninna Ulrika på hennes hemsida - http://www.houseofgrand.com/


Hon kommer även att använda fler av mina smycken framöver.


Att göra armband är det senaste i raden av mina projekt. Det tar en del tid, men slutresultatet blir väldigt fint.

På bilden här ovanför har jag två olika färgexempel i tekniken fullfuse, men jag har även andra färger i såväl fullfuse som täckfuse. I täckfuseteknik behåller bitarna sin fyrkantighet.
Ett sådant armband gav jag precis bort i färgerna vitt och turkost till en kompis som fyller år och hon var mycket nöjd för hon tycker att det är sommarfärger som passar till det mesta på sommaren.
På återhörande.
Jessica.

fredag 25 april 2008

Första bloggen om fat och smycken




Nu startar jag en helt ny blogg som enbart kommer att handla om mina smycken och fat som jag gör i en teknik som heter fullfuse respektive täckfuse.




Om det är så att ni tycker om det ni ser så är det bara att lämna en kommentar. Allt är till salu! Priset får vi komma överens om.


Jag gör även saker på beställning ibland om det är något som du verkligen vill ha. Du kan önska färg och form och du får betala för kostnaderna som fatet/smycket kostar mig att tillverka. Bor du utanför Stockholm så löser vi det postledes.

Faten på bilden ovan är i storleken 40x40 cm (det gröna och blå), 30x30 cm (det blodröda med svarta och vita stringers), 21x21 cm (det svarta med vita stringers) samt 11x11 cm (de små blå och lila faten).

Bilden högst upp är på olika typer av ringar som jag gör. Dock är de omonterade på bilden.
Jag gör ringar i flera färger och former.
Jag återkommer med fler bilder på saker som jag har tillverkat.
OBS! För mig är detta enbart en hobby och inte något som jag lever på. Det finns en mängd duktiga konstnärer och keramiker som ägnar sig åt att göra saker i glas på heltid. Besök gärna deras hemsidor.

Jessica.