söndag 22 februari 2009

Färdigt och ofärdigt...

Ett roligt halsband
Det röda fatet till Jane...ofärdigt =)


Halsbandsbitar



Ett halsband som jag gillar att ha


Bitar i mängder...dessa ska bli armband



Under konstruktion...

Ibland kanske man tänker att de som arbetar med konstnärliga saker inte lägger ner så mycket tid på det dem gör...men så är det ju inte. Det vet jag numera sedan jag satt igång att göra saker själv.

Ta denna helg t.ex. - jag har tillbringat timmar i verkstan och åstadkom - enligt mig själv - inte så mycket som jag hade velat och hoppats på. Dock vet jag att när jag hämtar sakerna om ett par veckor, så kommer jag att förvånas över - som vanligt - hur mycket jag faktiskt hann med under de två dagarna i verkstan... Märkligt det där, men så är det.

Det jag arbetar mest med nu är att lära mig att ta betalt för det jag gör. Det tar emot fruktansvärt mycket att be folk om pengar, men bara denna helg gick ju på ett par tusen i materialkostnader samt lokalhyra så jag får verkligen ta tag i det där att tycka att det är okej att folk betalar för det jag gör.

När jag stickar är det en annan sak. Det tar förvisso tid, men det är mer som terapi och därför tänker jag inte på hur mycket tid det går åt när jag väl stickar. Men materialet får den som vill ha något av mig i alla fall betala själv =) Så småningom lär jag mig nog att ta betalt för det med. Kan tipsa er förresten - apropå stickning - om Anna i Skånes blogg. Den är väldigt trevlig. http://annascorneroftheworld.blogspot.com/ Hon är grymt bra på att sticka. Jag känner mig som en i division 5 i jämförelse =)

Den 28 mars ska Carina och jag ha vernissage här i Stockholm för våra smycken, fat och stickade saker. Carina gör förvisso smycken enbart (fantastiskt fina vill jag tillägga) men jag får väl stå för resten. Ebba kommer att få slänga in ett par armband på ett hörn också. Eventuellt kanske det även blir fler som ansluter med sina saker som de tillverkar...vi får se.

Du som läser denna blogg är hjärtligt välkommen den 28 mars - hör av dig så får du adressen till lokalen där vi ska vara.

Jag lägger upp ett par bilder som visar hur det ser ut när jag arbetar i verkstan. Men de får komma i blogginlägget efter detta.

Ha det fint.

söndag 8 februari 2009

Nu är den här =)

Videon med såväl mig - i en liten biroll - som min kära vännina Ulrika är här nu =)
Det är riktigt roligt att man ser mina smycken. Framför allt är det mina armband som syns i bild, både på Ulrika samt på Maria - keybordisten.
Länkar till den här och vill ni veta mer om Ulrika Nybäck - Grand - så gå in på hemsidan www.houseofgrand.com

Här är videon - mycket nöje
http://www.youtube.com/watch?v=C4RprYxrlfE

PS. Snart dags för mig att vara i verkstan igen...så om ni önskar något vet ni var jag finns DS.

söndag 1 februari 2009

Stickandet går vidare...

Angelas ena handledsvärmare...går så klart att göra i många andra färger, men jag ville matcha dem med halsduken.
Båda handledsvärmarna som numera ägs av en mycket nöjd innehaverska. Nidaros har trasslat in sig i Janes röda halsduk...


Detaljstudie av halsduken

Ytterligare en detaljstudie av Janes röda halsduk.


Det måste vara vinterkylan som inspirerar mig.
Det senaste jag gjorde var att göra färdigt Janes andra halsduk-den röda och även Angelas handledsvärmare. Valde att göra dem lite mindre än vanligtvis för att det ska gå att ha alla typer av vantar till. Angela tyckte det var perfekt. De matchar för övrigt den halsduk hon fick tidigare i år.
Ska försöka boka in en tid i verkstan snart igen. Måste ta itu med en del beställningar samt en del saker inför vårt kommande vernissage.
Ta hand om er och som vanligt vet ni var jag finns om ni ser något ni tycker om =)